O femeie din Bihor a fost sechestrată, tunsă, bătută și dezbrăcată de un un pompier angajat la ISU Biho, fiul și fiica patronului firmei la care lucra.
Trei tineri din județul Bihor, între care şi un subofiţer al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crişana”, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Militar, acuzaţi de tâlhărie şi lipsire de libertate, după ce au sechestrat şi umilit o femeie, pe care au dezbrăcat-o, au legat-o, au bătut-o şi au tuns-o și au aruncat-o, în pielea goală, în curtea casei în care locuieşte mama ei, în localitatea Ortileag, comuna Măgeşti.
Incidentul s-a produs vineri, 8 octombrie, în satul bihorean Ortiteag, într-un birou al unei firme de construcţii. Doi dintre agresori sunt copiii patronului, care o bănuiau pe contabilă că are o relație cu tatăl lor, a scris publicația Bihoreanul.
După 8 ore de agonie, agresorii au aruncat-o pe contabilă, mamă a doi copii, în pielea goală, în curtea casei în care locuiește mama ei.
Abia aici, femeia a reuşit să ceară ajutor, sunând la Poliţie, notează sursa citată.
„Este de neconceput într-o societate civilizată să se întâmple aşa ceva. Doar nu suntem în Vestul Sălbatic. Nu mă interesează cine sunt, câţi bani au sau ce i-a determinat să facă o asemenea grozăvie. Nu ştiu şi nici nu mă interesează dacă a avut vreo relaţie cu tatăl lor. Chiar de ar fi aşa, nu sunt ei în măsură să facă ce au făcut. Au schinguit-o, i-au rupt coaste, i-au dislocat genunchiul, i-au spart capul, au strâns-o de gât. Nişte monştri!”, a declarat pentru Bihoreanul soţul femeii agresate, revoltat de cele întâmplate.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana al județului Bihor a reacţionat, sâmbătă seară, în cazul pompierului reţinut pentru 24 de ore pentru că a participat la sechestrarea şi umilirea unei femei.
„În legătură cu pompierul militar ridicat pentru audieri şi reţinut sâmbătă, 09 octombrie a.c., pentru 24 de ore, facem precizarea că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (ISU Bihor) va sprijini verificările Parchetului Militar şi va pune la dispoziţia organelor de anchetă toate datele necesare. Acesta este angajat al ISU Bihor din anul 2017. Instituţia noastră va pune în aplicare măsurile care se impun în funcţie de concluziile instanţei de judecată. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor se delimitează de astfel de comportamente incompatibile cu statutul de militar”, se arată într-un comunicat de presă.
Ancheta pornită iniţial de poliţiştii din Aleşd a fost preluată de procurorii militari.
Cei trei suspecți au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzațiile de tâlhărie şi lipsire de libertate, urmând ca procurorii să decidă, după expirarea perioadei, dacă vor solicita alte măsuri preventive.